Jõhvi kontserdimaja hooaja lõppkontsert toob lavale 160 muusikut

Põhjarannik
Copy
Annely Peebo.
Annely Peebo. Foto: Eesti Kontsert

Jõhvi kontserdimaja lõpetab pühapäeval oma 17. hooaja kontserdiga, mis pidi olema avakontserdiks, kuid jäi koroonapuhangu tõttu ära.

Pühapäeval, 15. mail täitub Jõhvi konserdimaja lava 160 muusikuga. Kontserdil kõlab dirigent Risto Joosti juhatusel Wagneri ja Mahleri muusika Vanemuise sümfooniaorkestri ja ooperikoori, Tartu ülikooli kammerkoori, Voces Tallinna ning solistide Katrin Targo (sopran) ja Annely Peebo (metsosopran) esituses.

Ettekandele tulevad Richard Wagneri ooperi "Nürnbergi meisterlauljad" avamäng ning Gustav Mahleri "Rückerti laulud" ja 2. sümfoonia. Mahlerit paelusid kogu elu eksistentsiaalsed küsimused elust, surmast ja teispoolsusest. Need teemad tõusevad esile tema 2. sümfoonias c-moll − ligi poolteist tundi kestvas monumentaalses oopuses.

Publikul on võimalus kuulda paljudel maailmalavadel oodatud soliste. Annely Peebo on lisaks paljudele ooperirollidele hinnatud ka klassikalise laulu ja suurvormisolistina. Laiemale kuulajaskonnale on Peebo tuttav kui üks saatejuhtidest "Eurovisiooni" lauluvõistlusel Tallinnas 2002. aastal.

Sopran Katrin Targo on laulnud arvukalt ooperirolle ja võitnud mitmeid auhindu erinevatelt lauluvõistlustelt, näiteks parima naislaureaadi tiitli New Yorgi Carnegie Hallis 39. Lyndon Woodside'i oratooriumi konkursil.

Vanemuise sümfooniaorkester loodi 1908. aastal kaks aastat varem professionaalseks teatriks saanud Vanemuise juurde. Teatri muusikalavastustes osalemise kõrval annab orkester igal hooajal mitmeid kontserte, tuntuim vahest nüüdseks juba 11 aastat toimunud Vanemuise sümfooniaorkestri suvekontsert Kassitoomel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles